Ételallergiabolt

Regisztráció Elfelejtettem a jelszót!
Hírlevél

Keresés
 
Legyen kezdőlap!
 » Hírek, érdekességek
 » Receptek
 » Ételallergia-információk
 » Könyvek, folyóiratok
 
 
 
 
 
 
 
 

Tisztelt látogatók!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a portál átalakítás alatt van, jelenleg nem frissül.

Átmeneteileg a webáruház sem üzemel, kérjük, ne rendeljenek!

Megértésüket köszönjük.

Családi Háló Közhasznú Alapítvány


A betegségek valódi oka

admin, 2007-10-14
Előfordulhat, hogy nap, mint nap küzdünk a tünetekkel. A különböző orvosoknál tett látogatásaink során már több tucat gyógyszerre tettünk szert, állapotunk azonban továbbra sem javul. A megoldás, sokszor egyszerűbb, mint gondolnánk.

Az allergiás megbetegedésekről általában a szénanáthás, vagy épp különböző bőrtünetektől szenvedő emberek látványa jut eszünkbe. Létezik azonban az allergiás reakcióknak olyan típusa, amely közvetlenül nem okoz tüneteket, így a valódi okok feltárása akár hosszú éveket is igénybe vehet.
 
A III. típusú allergia olyan késleltetett reakció, mely az egész szervezetet érinti. A probléma gyökere a bélrendszer nem megfelelő működésében keresendő, mely ennek következtében számos elváltozás kifejlődését eredményezi. A sérült bélszakasz megnövekedett áteresztőképességének következtében az étel antigének közvetlenül a véráramba jutnak, s azokat az immunrendszer idegennek ismeri fel.
 
Az eddig ismert és vizsgált allergiát (I. típusú allergia) az IgE antitestek közvetítik, tünetei az étkezést követően gyorsan maximum egy-két órán belül jelentkeznek. A III. típusú allergiát azonban az IgG antitestek okozzák, s a késleltetett reakció az étkezést követő 8-72 óráig is elhúzódik.
 
A tünetek rendkívüli változatosságot mutatnak, gyakorlatilag bármely szervrendszert (központi idegrendszer, légzőrendszer, bélrendszer, keringési rendszer, csont-izomrendszer) érinthetik, bármely szerven jelentkezhetnek. A betegség diagnózisát tovább nehezíti, hogy bizonyos reakciók tipikus allergiás tüneteket mutatnak, s előfordulhatnak késleltetett közvetett-IgE mechanizmusok is.
 
Az immunrendszer 80 százaléka a vékony- és vastagbél falaiban található, így érthető, ha a tünetek elsősorban ezen a területen jelentkeznek például IBS (Irritábilis bél szindróma), Chron-betegség, vagy épp krónikus vastagbél gyulladás formájában. A cukorbetegség, a magas vérnyomás, az autoimmun betegségek, pikkelysömör, krónikus fáradtság szindróma, migrén, az elhízás, csökkent pajzsmirigy működés és depresszió hátterében is gyakran rejtett táplálék intolerancia áll.
 
A táplálék intolerancia kezelésének módja az eliminációs diéta, melynek során minden lehetséges allergént mellőzünk étrendünkből, a teljes tünetmentesség eléréséig. Ezután fokozatosan egyesével újra fogyasztani kezdjük a kiiktatott ételeket, s így megállapíthatjuk melynek hatására jelentkeztek újra a tünetek.
 
Hazánkban ezen kívül a Budai Allergiaközpontban elérhető vérvizsgálattal járhatunk utána, hogy a szűrés során vizsgált 300 ételből allergiásak vagyunk-e legalább egy összetevőre. Az allergén megismerésén kívül fontos az egészséges bélflóra visszaállítása, a bélfal épségének visszanyerése.
 

Bővebb információ és forrás: Budai Allergiaközpont
web: www.allergiakozpont.hu
email: info@allergiakozpont.hu
tel: 06 30 6319309


Előző Következő

Cikk küldése e-mailben

Neved:
E-mail címed:
Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Kísérő szöveg:
Ellenőrző kód:  Kérlek írd be a képen látató szöveget!


(Kis és nagybetű eltérés nem számít!)

Kulcsszavak: allergia, ételallergia, szűrés
Kapcsolódó cikkek:
„Ami az egyik embernek étel, az lehet, hogy a másiknak erős méreg”
A gyomorfájás rejtett forrása
Mire figyeljenek az allergiások a H1N1 influenza járvány idején?
A gyógyszerész: Harsányiné Incze Edit szemével az allergiáról
Allergia egy fertőtlenítőszerre, a klórhexidinre
Előzzük meg a tüneteket! Terápiás lehetőségek az allergia kezelésére - II. rész
Fejfájás, fáradékonyság hátterében nikkel allergia
A dietetikus szemével: Fábiánné Susán Szilvia
Előzzük meg a tüneteket! Terápiás lehetőségek az allergia kezelésére - I. rész
A gyermekgyógyász szemével: dr. Hídvégi Edit


Látogassa meg Élelmiszerallergia.hu a ShopMania weboldalongoldenbolt
WYW Globál Directory
   
     
  Impresszum | Céginfo | Bemutatkozás | E-mail | Médiaajánlat | Hirdetési árak | Adatvédelem | Bannerek | Feltételek | Jognyilatkozat | Linkpartnerek | Linkexhange | Horvátország | Linkdash | Partnereink