Ételallergiabolt

Regisztráció Elfelejtettem a jelszót!
Hírlevél

Keresés
 
Legyen kezdőlap!
 » Hírek, érdekességek
 » Receptek
 » Ételallergia-információk
 » Könyvek, folyóiratok
 
 
 
 
 
 
 
 

Tisztelt látogatók!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a portál átalakítás alatt van, jelenleg nem frissül.

Átmeneteileg a webáruház sem üzemel, kérjük, ne rendeljenek!

Megértésüket köszönjük.

Családi Háló Közhasznú Alapítvány


Karácsonyi ajándékok az egészség jegyében

Márton Márk, 2008-12-05
Az ünnepek közeledtével sokan tanácstalanul állunk az üzletek kirakatánál, s a rengeteg hasznos, vagy hasznosnak vélt termék ellenére sem tudjuk eldönteni, mivel lepjük meg szeretteinket. A reklámokból nap, mint nap ránk zúduló ajánlatok mellett sokan elfeledjük azt a napjainkra már-már közhelyessé vált mondást, mely szerint a legnagyobb kincs az egészség. Szakértőinktől kértünk tanácsot, milyen ajándékokat válasszunk ezen gondolat jegyében?

Amennyiben a nyári-kora őszi időszakban szokatlan tüsszögéssel, szemviszketéssel, orrdugulással járó tüneteket észleltünk, úgy érdemes most, a pollenmentes időszakban allergia szűrést végeztetnünk, vagy a felsorolt tünetektől szenvedő szeretteinket meglepnünk egy vizsgálattal - hívja fel figyelmünket dr. Balogh Katalin allergológus. Az allergiások száma korosztálytól függetlenül évről-évre nő, a kezeletlen tünetek pedig az évek alatt egyre súlyosabb szövődményeket - asztma, egyéb allergiák megjelenése - vonhatnak maguk után.

A már legalább két éve fennálló allergiás betegség kezelésére alkalmazható az immunterápia, melynek lényege, hogy a beteg azt az anyagot kapja higított formában, amelyre érzékeny, így fokozatosan megtanulja allergiás tünetek nélkül elviselni azt. A kezelés hatására már a következő allergia szezonban számíthatunk a tünetek csökkenésére, a három éves kúra után pedig 10-12 évre búcsút inthetünk a tüsszögésnek.
 
Az egészség jegyében a jövő évtől a lakásunkban élő allergénektől is megszabadulhatunk. Kevesek előtt ismert tény, hogy a lakás levegője esetenként kétszer, de akár százszor is több szennyező anyagot tartalmazhat, mint a kültéri levegő - mondta el dr. Magyar Donát, aerobiológus. Számos kellemetlen tünet, mint a fejfájás vagy a fáradékonyság a belső levegő nem megfelelő minőségének következménye. Bizonyos, a lakásban megtalálható gombák levegőben szálló spóráinak, háziporatkák ürülékének - hogy csak a két leggyakoribb kockázati tényezőt említsük - tartós belélegzése az arra érzékenyeknél asztmát, allergiát, gyulladásos bőrbetegségeket is okozhat. Az allergén kontroll lehetővé teszi a lakáson belüli allergének azonosítását, a levegőminőség javítását.
 
Az egészség megőrzés érdekében és bizonyos betegségek kezelésére ajándékozhatunk sókabin bérletet. Évszázadok óta ismert, hogy a természetes sóbarlangok klímája és a sós tengeri levegő, gyógyító hatást gyakorol az emberi szervezetre, főként a különféle légúti és légzőszervi betegségekre, a bőr és izületi problémákra. A speciális mikroklímában jól gyógyíthatóak a krónikus légzõszervi betegségek, mint például a hörghurut, a nátha, a torokgyulladás, az arcüreggyulladás és az asztma. A már említett gyulladáscsökkentő hatása nem csak belsőleg, de külsőleg is, bizonyos bőrbetegségek kezelésére is eredményesen alkalmazható: pikkelysömör, ekcéma, allergiás bőrbetegségek.
 
Az ünnepek alatti-utáni időszakban sokan teszünk újévi fogadalmakat, ezek közül is talán a leggyakoribb a dohányzás abbahagyása. A leszokás azonban nem egyszerű, különösen a több éve, erősen dohányzó személyek számára nehéz egyik pillanatról a másikra letenni a cigarettát. A sikeres leszokás érdekében tanácsos szakorvos segítségét kérnünk, aki személyre szabott terápiával segítheti a füstmentes élet elérését.
 
Bízunk benne, hogy írásunk mindazon hozzánk hasonlóan tanácstalan személy számára hasznosnak bizonyult, akik épp egy újabb turmixgép, vagy borotva megvásárlását tervezték. Az erre szánt összeget fordítsuk inkább egészségünk megőrzésére, a hosszabb, boldogabb élet elérésére.
 
Budai Allergiaközpont
A Prima Medica Egészségközpontok tagja
 

Előző Következő

Cikk küldése e-mailben

Neved:
E-mail címed:
Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Kísérő szöveg:
Ellenőrző kód:  Kérlek írd be a képen látató szöveget!


(Kis és nagybetű eltérés nem számít!)

Kulcsszavak: immunterápia, egészség, sókabin, dohányzás, allergén kontroll, allergén szűrés, karácsony
Kapcsolódó cikkek:
Előzzük meg a tüneteket! Terápiás lehetőségek az allergia kezelésére - I. rész
Egyre többen döntenek az immunterápia mellett
Immunterápia - Tartós megoldás az allergiára
Az immunterápiák biztonságosságáról
Pollenszezon után - hasznos tanácsok, hogy a jövő nyár ne az allergiáról szóljon
Allergia kezelés a XXI. században: immunterápia
Allergiás gyermek az iskolában
Támadnak a pollenek: a fekete üröm
Immunterápia: az orális allergia szindróma kezelésére
Megoldás az allergiára: immunterápia


Látogassa meg Élelmiszerallergia.hu a ShopMania weboldalongoldenbolt
WYW Globál Directory
   
     
  Impresszum | Céginfo | Bemutatkozás | E-mail | Médiaajánlat | Hirdetési árak | Adatvédelem | Bannerek | Feltételek | Jognyilatkozat | Linkpartnerek | Linkexhange | Horvátország | Linkdash | Partnereink