Ételallergiabolt

Regisztráció Elfelejtettem a jelszót!
Hírlevél

Keresés
 
Legyen kezdőlap!
 » Hírek, érdekességek
 » Receptek
 » Ételallergia-információk
 » Könyvek, folyóiratok
 
 
 
 
 
 
 
 

Tisztelt látogatók!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a portál átalakítás alatt van, jelenleg nem frissül.

Átmeneteileg a webáruház sem üzemel, kérjük, ne rendeljenek!

Megértésüket köszönjük.

Családi Háló Közhasznú Alapítvány


Immunterápia - Tartós megoldás az allergiára

Márton Márk, 2009-02-09
Az allergiás betegek száma napjainkban folyamatosan emelkedik. A tünetek korra és nemre való tekintet nélkül egyre több ember életét keserítik meg, azonban bizonyos foglalkozási körökben különösen nagy gondot jelenthet a panaszok kezelése.

Az allergiás betegek száma napjainkban folyamatosan emelkedik. A tünetek korra és nemre való tekintet nélkül egyre több ember életét keserítik meg, azonban bizonyos foglalkozási körökben különösen nagy gondot jelenthet a panaszok kezelése.

Straub Dezső színművész közel húsz éve szenved a pollenallergia tüneteitől. Mivel a parlagfű virágzásának időszaka júliustól októberig tart, a legintenzívebb tünetekkel a szabadtéri színpadon kell megküzdenie. A színpadi játék mellett az allergia nagy mértékben nehezíti az éjszakai pihenést is. A folyamatos orrdugulás és tüsszögés mellett nehéz a pihentető, nyugodt alvás elérése, így ez sok esetben csökkent koncentrációt, fáradtságot okoz, mely szintén nehezíti a munkavégzést.

A színművész az elmúlt évek alatt számos kezelési módot kipróbált a tünetek csökkentésének érdekében. Kedvező tapasztalatokról számolt be a Rhinolight terápiával kapcsolatban, azonban elfoglaltságai mellett olyan terápiás lehetőséget keres, mely helyhez kötöttség nélkül is eredményesen alkalmazható.

Az allergia folyamatos terjedését segíti a betegség örökölhetősége. Amennyiben a családban az egyik szülő allergiás, 30-35 százalék az esélye annak, hogy a gyermeknél is megjelennek a tünetek. Mindkét szülő esetében ez az arány 80 százalék körüli. A Straub családban is beigazolódott az allergia örökölhetősége, a színművész kislánya is folyamatosan szenved a betegség tüneteitől. Esetében nem csak a szezonális allergia kezelésével kell megküzdeni, mivel penészgomba allergiája egész évben folyamatos terápiát tesz szükségessé.

Különösen kislányuk kezelése érdekében döntött a család az immunterápia mellett. Dr. Balogh Katalin, a Budai Allergiaközpont allergológus főorvosa elmondta, a módszer segítségével a színművész és gyermeke egy 3-5 éves terápiát követően akár 10-12 évre megszabadulhat az allergia tüneteitől. Az immunterápia nem csak a kórosan kisiklott immunreakció más irányba terelésével szünteti meg a panaszokat, de egyben azt is megakadályozza, hogy a beteg újabb dolgokra váljon allergiássá és súlyosabb szövődmény, asztma alakuljon ki.

Forrás: www.allergiakozpont.hu


Előző Következő

Cikk küldése e-mailben

Neved:
E-mail címed:
Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Kísérő szöveg:
Ellenőrző kód:  Kérlek írd be a képen látató szöveget!


(Kis és nagybetű eltérés nem számít!)

Kulcsszavak: allergia, immunterápia, pollenallergia, Straub Dezső, parlagfű, tünetek, családi örökölhetőség
Kapcsolódó cikkek:
„Ami az egyik embernek étel, az lehet, hogy a másiknak erős méreg”
A gyomorfájás rejtett forrása
Mire figyeljenek az allergiások a H1N1 influenza járvány idején?
A gyógyszerész: Harsányiné Incze Edit szemével az allergiáról
Allergia egy fertőtlenítőszerre, a klórhexidinre
Előzzük meg a tüneteket! Terápiás lehetőségek az allergia kezelésére - II. rész
Fejfájás, fáradékonyság hátterében nikkel allergia
A dietetikus szemével: Fábiánné Susán Szilvia
Előzzük meg a tüneteket! Terápiás lehetőségek az allergia kezelésére - I. rész
A gyermekgyógyász szemével: dr. Hídvégi Edit


Látogassa meg Élelmiszerallergia.hu a ShopMania weboldalongoldenbolt
WYW Globál Directory
   
     
  Impresszum | Céginfo | Bemutatkozás | E-mail | Médiaajánlat | Hirdetési árak | Adatvédelem | Bannerek | Feltételek | Jognyilatkozat | Linkpartnerek | Linkexhange | Horvátország | Linkdash | Partnereink