Ételallergiabolt

Regisztráció Elfelejtettem a jelszót!
Hírlevél

Keresés
 
Legyen kezdőlap!
 » Hírek, érdekességek
 » Receptek
 » Ételallergia-információk
 » Könyvek, folyóiratok
 
 
 
 
 
 
 
 

Tisztelt látogatók!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a portál átalakítás alatt van, jelenleg nem frissül.

Átmeneteileg a webáruház sem üzemel, kérjük, ne rendeljenek!

Megértésüket köszönjük.

Családi Háló Közhasznú Alapítvány


Almás piskóta diós köntösben vaníliamártással (gluténmentes)

Nagy Mária, 2008-12-05
Könnyű és gyors desszert, bármilyen alkalomra. Nagyon egyszerű kis süti, de gyorsan kész van, és
persze nagyon finom. Ha valakinek nincs kedve bonyolult sütihez, vagy siet, akkor ez egy tökéletes recept lehet.
Tejérzékenyek szójatejport használhatnak.


Hozzávalók:

4 darab tojás
3 evőkanál méz
1 evőkanál nádcukor
4 púpozott evőkanál rizsliszt (ABO MILL rizsliszt)
fél kiskanál szódabikarbóna
4-5 evőkanál darált dió (lehet kevesebbet, vagy többet tenni, ki mennyire szereti diósan)
egy közepes-nagy méretű alma
3 dl tej (esetleg szójatejporból)
fél csomag vanília pudingpor – 1 púpozott evőkanál (gluténmentes)
2 evőkanál nádcukor

Elkészítés:

Egy kisebb tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tojásokat megmossuk, és szétválasztjuk őket. Előbb felverjük a 4 tojásfehérjét egy kevés cukorral, jó keményre, és betesszük a hűtőbe (ha jó keményre verjük, nem fog összeesni). A kavaró lapátokat nem kell elmosni!
A 4 tojássárgáját, a mézet és a nádcukrot jó habosra keverjük, aztán beletesszük a szódabikarbónát és a 4 evőkanál rizslisztet. Jól elkavarjuk, majd jöhet bele a darált dió. Ezzel is átkavarjuk. A sütőt begyújtjuk és 10-es fokozaton 10 perc alatt előmelegítjük. Közben kivesszük a hűtőből a keményre vert tojásfehérjét és apránként szépen belekavarjuk a diós masszába, hogy ne törjön össze. A kész masszát beleöntjük a tepsibe, és elsimítjuk a tetejét (kis méretű tepsi használata esetén jó magas lesz a tészta). Meghámozzuk az almát, apró kockákra vágjuk és a massza tetejére helyezzük. Előmelegített sütőben 150 °C-on sütjük tűpróbáig. Az első 20 percben ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert a tészta összeesik. Kb. 40-45 perc alatt sül meg, ha magas a tészta.

Vaníliamártás:
Egy kevés tejjel elkeverjük a fél csomag vanília pudingport. A 3 dl tejet 2 evőkanál cukorral felforraljuk, ha felforrt, levesszük tartalékra a lángot és hozzáöntjük a pudingot, majd folyamatos keverés mellett forraljuk, addig amíg be nem sűrűsödik. Még forrón beleteszünk kb. 5 dkg vajat vagy margarint.
Ha kihűlt a piskóta, kockákra vágjuk és meglocsoljuk a vaníliamártással.
Megjegyzés: a méz és a nádcukor helyett, lehet normál cukrot is használni, aki eheti. De a nádcukor azért jobb, mert különleges enyhe karamell ízt ad a pudingnak.


Előző Következő

Cikk küldése e-mailben

Neved:
E-mail címed:
Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Kísérő szöveg:
Ellenőrző kód:  Kérlek írd be a képen látató szöveget!


(Kis és nagybetű eltérés nem számít!)

Kulcsszavak: recept, gluténmentes, desszert, almás piskóta, diós köntös, vaníliamártás
Kapcsolódó cikkek:
Sült nyúlcomb medvehagymás gnocchival (gluténmentes)
Sült újrépa (gluténmentes, laktózmentes, vegetáriánus)
Linzer (gluténmentes)
Répatorta (gluténmentes, laktózmentes)
Répás muffin (gluténmentes)
Főtt tojások mustárágyon (gluténmentes)
Ropogós kacsacomb párolt zöldséggel és borzselével tálalva (gluténmentes)
Sacher torta (gluténmentes)
Mini túrófánk mascarponeval (gluténmentes)
Receptek candidásoknak


Látogassa meg Élelmiszerallergia.hu a ShopMania weboldalon



goldenbolt
WYW Globál Directory
   
     
  Impresszum | Céginfo | Bemutatkozás | E-mail | Médiaajánlat | Hirdetési árak | Adatvédelem | Bannerek | Feltételek | Jognyilatkozat | Linkpartnerek | Linkexhange | Horvátország | Linkdash | Partnereink