Ételallergiabolt

Regisztráció Elfelejtettem a jelszót!
Hírlevél

Keresés
 
Legyen kezdőlap!
 » Hírek, érdekességek
 » Receptek
 » Ételallergia-információk
 » Könyvek, folyóiratok
 
 
 
 
 
 
 
 

Tisztelt látogatók!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a portál átalakítás alatt van, jelenleg nem frissül.

Átmeneteileg a webáruház sem üzemel, kérjük, ne rendeljenek!

Megértésüket köszönjük.

Családi Háló Közhasznú Alapítvány


Puncsos almás szelet (gluténmentes)

Nagy Mária, 2008-12-17
Nem múlhat el karácsony puncs és alma nélkül.
A kókuszos tészta nem fehérlik, ha nádcukorral készítjük a süteményt, ugyanis az beszínezi. Aki kristálycukorral készíti, annak a puncsos tésztában látszódni fog, de ha kakaót vagy csokoládéízű pudingot használunk a puncs helyett, akkor még mutatósabb benne a kókuszos tészta. Ízlés szerint más ízű pudingot is használhatunk.


Hozzávalók:

4 darab tojássárgája
4 evőkanál cukor (vagy méz)
2 evőkanál rizsliszt (ABO MILL)
1 csomag puncspuding (dr. Oetker, Haas)
1 kávéskanál szódabikarbóna
egy evőkanál olaj
3 tojásfehérje
1 darab nagyobb alma

1 tojásfehérje
5-6 dkg cukor
5-6 dkg kókuszreszelék
1 púpos evőkanál rizsliszt (ABO MILL)
½ kávéskanál sütőpor/szódabikarbóna


Elkészítés:

Kivajazunk/olajozunk egy kisebb szögletes tepsit, és kibéleljük sütőpapírral az alját.
A 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük és betesszük a hűtőbe. Aztán az egy tojásfehérjét is kemény habbá verjük a cukorral, belekeverjük az egy evőkanál sütőporos lisztet és a kókuszreszeléket, majd félretesszük. A 4 tojássárgáját a cukorral/mézzel habosra kavarjuk, aztán beletesszük a két kanál rizslisztet, az egy csomag puncsízű pudingport és a szódabikarbónát. Jól elkavarjuk, majd hozzáadjuk az egy evőkanál olajat, kavarunk rajta, aztán a hűtőből kivett, keményre vert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk vigyázva, hogy ne törjön össze.
Közben a sütőt előmelegítjük 10-es fokozaton 10 percig.
Meghámozzuk az almát és apró kockákra vágjuk. Ezután jöhet az összeállítás.
A tepsi aljára kanalazunk hézagosan a puncsos tésztából, aztán a hézagokat megtöltjük a kókuszos masszával, és erre ráöntjük a maradék puncsos tésztát, és rádobáljuk a kockára vágott almadarabokat.
A sütőt levesszük 180 °C-ra (gázsütő 4-es fokozat), és tűpróbáig sütjük. (kb. 25-30 perc, de sütőtől függ, mindenesetre az első 20 percben ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert a tészta összeesik.)


Előző Következő

Cikk küldése e-mailben

Neved:
E-mail címed:
Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Kísérő szöveg:
Ellenőrző kód:  Kérlek írd be a képen látató szöveget!


(Kis és nagybetű eltérés nem számít!)

Kulcsszavak: recept, gluténmentes, desszert, karácsony, puncsos almás szelet
Kapcsolódó cikkek:
Sült nyúlcomb medvehagymás gnocchival (gluténmentes)
Sült újrépa (gluténmentes, laktózmentes, vegetáriánus)
Linzer (gluténmentes)
Répatorta (gluténmentes, laktózmentes)
Répás muffin (gluténmentes)
Főtt tojások mustárágyon (gluténmentes)
Ropogós kacsacomb párolt zöldséggel és borzselével tálalva (gluténmentes)
Sacher torta (gluténmentes)
Mini túrófánk mascarponeval (gluténmentes)
Receptek candidásoknak


Látogassa meg Élelmiszerallergia.hu a ShopMania weboldalon



goldenbolt
WYW Globál Directory
   
     
  Impresszum | Céginfo | Bemutatkozás | E-mail | Médiaajánlat | Hirdetési árak | Adatvédelem | Bannerek | Feltételek | Jognyilatkozat | Linkpartnerek | Linkexhange | Horvátország | Linkdash | Partnereink