Ételallergiabolt

Regisztráció Elfelejtettem a jelszót!
Hírlevél

Keresés
 
Legyen kezdőlap!
 » Hírek, érdekességek
 » Receptek
 » Ételallergia-információk
 » Könyvek, folyóiratok
 
 
 
 
 
 
 
 

Tisztelt látogatók!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a portál átalakítás alatt van, jelenleg nem frissül.

Átmeneteileg a webáruház sem üzemel, kérjük, ne rendeljenek!

Megértésüket köszönjük.

Családi Háló Közhasznú Alapítvány


Sacher torta (gluténmentes)

Márton Márk, 2009-02-25
Minden csokoládétorták leghíresebbjének eredeti receptjét a Sacherben, páncélszekrénybe zárva tartják, és kincsként őrzik. A következő recept egy valamelyest leegyszerűsített, de az eredetihez közel álló variáció - lisztérzékenyek részére.

Hozzávalók egy 22-24 cm átmérőjű sütőformához:

140 g szobahőmérsékletű vaj
110 g porcukor
fél vaníliarúd kikapart belseje
6 tojássárgája
130 g étcsokoládé (gluténmentes)
6 tojásfehérje
110 g kristálycukor
140 g szitált kukoricaliszt (vagy más gluténmentes liszt)
kb. 200 g sárgabaracklekvár
Vaj és gluténmentes liszt a formához
Tejszínhab díszítésül a tálaláshoz

A mázhoz:
200 g kristálycukor
125 ml víz
150 g csokoládé (gluténmentes)


Elkészítés

A puha vajat a porcukorral és a vaníliarúd kikapart belsejével krémes állagúra keverjük egy edényben. Egyenként, lassan hozzáadjuk a tojások sárgáját, és az egészet habos masszává verjük.
A csokoládét vízfürdőben megolvasztjuk, és hozzákeverjük a masszához. A tojásfehérjét keményre felverjük, közben hozzáadjuk a kristálycukrot. A tojásfehérjét a massza tetejére helyezzük, ráhintjük a lisztet és az egészet óvatosan elkeverjük.
Egy sütőforma alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát kikenjük vajjal, és megszórjuk liszttel. A masszát beleöntjük a formába, és elegyengetjük. Előmelegített sütőben 170 fokon, 55-60 percig sütjük úgy, hogy az első 10-15 percben a sütő ajtaját egy ujjnyira nyitva hagyjuk.
A tortaformát fejjel lefelé egy tortarácsra fektetjük, és 20 percig hűlni hagyjuk, majd eltávolítjuk a papírt, és a tésztát a formában hagyjuk teljesen kihűlni. A tortát kivesszük a formából, félbevágjuk, mindkét felét megkenjük a meglangyosított lekvárral, majd újra összerakjuk. Oldalait is megkenjük lekvárral.
A mázhoz cukros vizet forralunk 5-6 percig, majd hagyjuk kihűlni. Csokoládét melegítünk, a cukros sziruphoz adjuk, és simára keverjük. A langyos masszát a tortára öntjük, és amilyen gyorsan csak lehet, egyenletesen elosztjuk a torta egész felületén. Pár órát hűlni hagyjuk, amíg az egész meg nem szárad, majd szeletekre vágva friss tejszínhabbal tálaljuk.


Előző Következő

Cikk küldése e-mailben

Neved:
E-mail címed:
Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Kísérő szöveg:
Ellenőrző kód:  Kérlek írd be a képen látató szöveget!


(Kis és nagybetű eltérés nem számít!)

Kulcsszavak: recept, Sacher torta, desszert, gluténmentes, lisztérzékenység
Kapcsolódó cikkek:
Sült nyúlcomb medvehagymás gnocchival (gluténmentes)
Sült újrépa (gluténmentes, laktózmentes, vegetáriánus)
Linzer (gluténmentes)
Répatorta (gluténmentes, laktózmentes)
Répás muffin (gluténmentes)
Főtt tojások mustárágyon (gluténmentes)
Ropogós kacsacomb párolt zöldséggel és borzselével tálalva (gluténmentes)
Mini túrófánk mascarponeval (gluténmentes)
Receptek candidásoknak
Joghurtos muffin (gluténmentes)


Látogassa meg Élelmiszerallergia.hu a ShopMania weboldalon



goldenbolt
WYW Globál Directory
   
     
  Impresszum | Céginfo | Bemutatkozás | E-mail | Médiaajánlat | Hirdetési árak | Adatvédelem | Bannerek | Feltételek | Jognyilatkozat | Linkpartnerek | Linkexhange | Horvátország | Linkdash | Partnereink