Ételallergiabolt

Regisztráció Elfelejtettem a jelszót!
Hírlevél

Keresés
 
Legyen kezdőlap!
 
 
 
 
 
 
 
 

Tisztelt látogatók!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a portál átalakítás alatt van, jelenleg nem frissül.

Átmeneteileg a webáruház sem üzemel, kérjük, ne rendeljenek!

Megértésüket köszönjük.

Családi Háló Közhasznú Alapítvány



Dr Timár Tibor
Fül-orr-gégész és gyermekgyógyász

Aktuális - Bemutatkozás - Kérdezz-felelek -

Üdvözlöm. Érdeklődni szeretnék! Kislányom 4 éves és kiskora óta alap járaton hatalmas a mandulája,ez gond esetleg? A másik hogy most néztem hogy az egyik manduláján fehér foltok vannak,de nem piros a mandula és semmi más tünete nincsen! Akko ez mi lehet? Vigyem orvoshoz? Magammal kapcsolatban is kérdeznék! Sajnos nekem tavaly szeptember óta havi 1x tüszős mandulagyulladásom van, volt már tályogos is! Ön szerint kikellene vetetnem? Mert eddig nem mondta az orvos! Viszont ami miatt nem akarom a műtétet az az hogy emetofóbiám van! Ezért nagyon félek tőle! Előre is köszönöm a választ! Üdv:Anita
Ez nem hangzik betegségnek. Üdv.
Dr Timár Tibor
Tiszelt Doktor Úr! Cefzil (500mg) tablettat szedek. Mellé hasznalhatom a Bioparoxot? Válaszàt előre is köszönöm.
Sok értelme nincs, de szabad. Üdv.
Dr Timár Tibor
Üdvözlöm! Én egy 21 éves nő vagyok. Azért fordulok Önhöz, mert már egy ideje rossz tüneteim vannak. Amikor fölkelek érzek valami nyálkát a torkomban és a nyelőcsövemben. Kényszert érzek, hogy köhögjem fel és ezután köpjem ki. Az a kérdésem, hogy mi lehet ennek az oka?
Meg kellene vizsgálni.
Dr Timár Tibor
Tisztelt Doktor úr! !Másfél éves kisfiamnak már 2 hónapja szüntelenűl folyik az orra.Mindenféle kezelést kipróbáltunk de sajnos semmi sem hatásos,még 5 napi kórházi kezelés után sincs javulás.Még nappal tűrhető de éjszaka nem tud aludni csak forgolódig mert nem kap levegőt és már csecsemő kora óta így alszik. Ön szerint miért vált krónikussá ez az orrfolyás és mit tehetünk annak érdekében h ez megszűnjön ?
Infravörös lámpa. Nem kórház.
Dr Timár Tibor
Tisztelt Doktr Úr! Négy éves fiam az elmúlt két hónapban szinte folyamatosan kapott antibiotikumot. (aktil,zinnat 2 dobozzal,sumamed,suprax) rectodeltre is szükség volt. Tüszös mandula magas lázzal, majd tüszös mandula és légcsőhurut,majd arcüreggyulladás (átmosás is volt 2-szer)és légcsőhurut. Gyógyultan vittem oviba,3 nap után hőemelkedés és tüszös mandula, ekkor leoltották: haemophilus influenzae. Ez után kapta a Suprax szirupot 5 napig. Az orvos szerint renbe jött. Azóta is vannak a manduláján fehér foltok, ami valóban számomra sem határozottan tüsző, de akkor mi lehet még? Az Orvos szerint váladék vagy fibrin, de ez már két hete olyan. A fent leírtak után én örülök ha azt mondják,hogy nem tüsző, de akkor mi lehet? Nem vagyok nyugodt. Köszönettel, várom válaszát.
Kedves Kérdező! Könyvet lehetne írni erről a kis történetről. Például a Haemophilusra nem kell gyógyszert adni. Nem minden pötty tüsző. Az igazi tüszős mandulát mindig 10 napig kell gyógyszerrel kezelni. Üdv.
Dr Timár Tibor
Az lenne a kérdésem,hogy teljes laborvizsgálathoz vérvételnél muszáj a vizelet minta is?Vagy elhanyagolható.Nincs betegségem csak úgy elmegyek megnézetni a vérképem és nem tudom,hogy kell-e,mert nem nagyon szeretném.
Csak úgy a vizsgálat elég értelmetlen. A vér is.
Dr Timár Tibor
3 hete a bal mandulámon van egy gennnyy 2-féle antibiotikumot kaptam rá és nem használ. mi a teendő??
Másik orvoshoz kell menni.
Dr Timár Tibor
Jo napot kivanok. December óta kisér egy olyan jelenség, hogy a garatban rízsszemnyi fehér foltok jelentek meg. A jelenséget egy megfázas előzte meg, aminek antibiotikumos kezeléset félbeszakítottam. Azóta (több mint 5 hónapja)sem akar megszünni a jelenség. Állandóan irritál, és nem köhögök fel válladékot. Voltam vizsgálaton és negatív lett(gomba, baktérium). A torkom vörösebb, látszanak a hajszálerek, és néhány folt. Mitől lehet? Allergia? vagy a megfázásbol maradt vissza valamilyen szövődmény? Tisztelettel, O. László
Ezt meg kellene nézni.
Dr Timár Tibor
Kedves Doktor Ur! Ket hettel ezelott tuszos mandulagyulladasom volt,kohoges, natha es laz jelentkezett mellette.a betegseg elmult, de ma eszrevettem,hogy a mandulamon ismet feher foltok vannak.Pedig fajdalmat nem erzek egyaltalan, csupan reggelente nagyon szaraz torokkal ebredek. MI lehet az oka a visszatero feher foltoknak?gyogyszert javasol ra? Elore is nagyon koszonom valaszat!

Ezt csak vizsgálat után tudnám megítélni.

Dr Timár Tibor
Kedves doktor úr! Azt szeretném kérdezni,hogy a nyakamon a mandulámnál Sok gyulladt pattanás van és akármivel kenem nem múlik el csakha antibiotikumot szedek akkor egy kicsit elmúlik. Ez mandulagyulladás lehet vagy attól lehetséges? Köszönettel.

Aligha van köze a mandulához.

Dr Timár Tibor
Tisztelt Dr Úr!2,5 éves kislányomnak puffadt a pocija,a családban az anyuka felnött korában,illetve a növérének is felnött korában lisztérzékenységet állapitottak meg.Lehet a kislányunk is az?Érdemes már most tesztet csináltatni?Amugy jól eszek,mindent,olyat amitöl puffadhat ritkán eszik,abból is a babot egyáltalán nem,csak borsot rizssel pl.Valamint mindennap 1csomag mazsolát ez a kedvence.Köszönöm válaszát Gábor.
Lehet, érdemes.
Dr Timár Tibor
lányom 16 éves lesz,sokat beteg, általában a mandulája miatt.most 40fokos láza van, nem tudom levinni,cefzilt kapott.az átlagosnál sokkal jobban hullik a haja,fáradékony,250 órát hiányzott a gimiből.mit javasol?mandulaműtét...

Nem. Most például 10 napig 2x 500 mg Cefzilt kap?

Dr Timár Tibor
6 éves kislányomnak sűrűn van mandulagyulladása.sok antibiotikumot megevett már.1 hete érkezett meg a torokváladék tenyésztés eredménye ami negatív lett.3-4 napja ismét duzzadt,vörös a torka,mandulája.fájdalma nincs,láztalan,jól eszik-iszik.ilyen esetben is szükséges az antibiotikum,vagy elegendő torokfertőtlenítő tabletta és Bioparox spray?

Kedves Kérdező! A torokfertőtlenítő és a Bioparox semmilyen betegséget nem gyógyít meg. ( www.orr-ful-gegeszet.hu/BlogArchivum.htm ) Az egy hete megérkezett torokleoltás, mely valószínűleg kb. 2 hetes állapotot mutat, nem segít abban, hogy eldöntsük, kell-e antibiotikum. Ha kell, mindenképpen 10 napig kell adni. Ha eddig kevesebbet kapott, akkor ez oka lehet a gyakori visszaesésnek. Van egy gyorsteszt is, amely néhány perc alatt mutatja meg, hogy Streptococcus okozza-e a betegséget. Ha nem, akkor nem kell antibiotikum. ( www.orr-ful-gegeszet.hu/Streptococcus.htm ) Üdvözlettel

Dr Timár Tibor
Arcüreggyulladásom volt a légkonditól aug. közepén, kaptam rá több féle antibiotikumot /először valami gyengébbet a helyettesítő dokitól/, majd szept.végén és októberben 3 hetet /táppénz 2hét, 1 hét szabadság/, folyamatos gyógyszerek. Mindent renben beszedtem. December közepétől újra rosszul vagyok. Nagyon sok szárazköhögés, ami alig akart elmúlni, most újra érzem a bal arcüregemben a fájdalmat, nyeléskor úgy érzem, mintha slejm lenne ott, amit nem tudok lenyelni se felköpni, mindkét fülemben mintha víz vagy balami okozna dugulást /amikor belemegy a víz, de nem dugul ki/. Októberi gégészeti leletem negatív, vérképem jó /koleszterinem magas kicsit és a gyulladást is mutatta/. 41 éves vagyok. Ilyen sokáig elhúzódó felsőlégúti megbetegedésem 9 évesen volt. Szeretném minnél kevesebb antibiotikummal megúszni már. Köszönöm a segítségét.

Jöjjön el. 06 30 9141477

Dr Timár Tibor
Üdvözlöm doktor úr! 23 éves fiú vagyok,pár hete letört a fogam,amit tömésre ítéltek a helyi SZTK fogorvosi rendelőjében...rá két napra fehér foltok jelentek meg a mandulámon és a torkomon is,más panaszom nem volt (kis hőemelkedés 37.4 fok),amit az ügyeletes orvos is azzal nyugtázott,hogy tüszős mandulagyulladás,és hogy majd lesz lázam,írt ki Augmentint,hogy szedjem kétszer egy nap,és majd elmúlik...el is múlt 3 nap múlva,nem voltak fehér foltok a mandulámon,viszont pár napja megint azt vettem észre hogy ott vannak...a kérdésem az lenne hogy ezek a fehér foltok amik a mandulámon vannak,csak a tüszős mandulagyulladás visszatérő jelei lehetnek,vagy kaphattam más fertőzést is például a fogtömés által?Tünetek megint csak ezek,más nem jelentkezett(még).

Kedves Kérdező! Sok oka lehet fehér foltoknak a mandulán. Nem mindig tüsző. Elképzelhető, hogy az volt, és visszaesett, mert például csak 7 napig kapta az Augmentint. Üdvözlettel

Dr Timár Tibor
Doktor Úr ! Elnézést, hogy megint írok, de nem értek néhány dolgot. Mit jelent az, hogy a sztafilokokkusznak nincs köze a mandulához.Onnan vették a mintát, és a mandulacsonkon van rajta. Akkor az mit jelent? És akkor a sztafilokokkusznak mihez van köze? Mitől van? Ezek szerint nem is kell eltávolítani a mandulát? A doktornő szerint állandó gyulladásban van: idült garatmandula gyulladásom van. Arra mi a megfelelő gyógyír akkor? Most már teljesen össze vagyok zavarodva. Az egyszer biztos, hogy olyan fájdalmas bőrelváltozások vannak rajtam, meg gennyes pattanások, amik nem egyszerű pattanások. De ha a mandulaműtét nem segít akkor nem vetetem ki. Annyit tudok még mondani, hogy góckutatás során minden leletem negatív lett, csak a torokminta nem. Köszönöm válaszát.

Kedves Kérdező! határa van annak, hogy mennyit lehet ebben a formában megbeszélni. Ez a baktérium nem az a baktérium, ami miatt esetleg ki kellene venni egy mandulát vagy csonkot. Emiatt nem is kell szedni antibiotikumot. Csak akkor, ha a bőrelváltozást is ez a baktérium okozza közvetlenül. Akkor viszont több antibiotikumot kellett volna kapni. Ha tőlem vár segítséget, el kell jönnie egy vizsgálatra. Üdvözlettel

Dr Timár Tibor
Doktor Úr! Kiegészítem a tegnap írt levelemet a következő információkkal. Sztafilokokkusz baktérium van rajta (sok telep), már kétszer kitenyésztették. Úgy tudom,az okozhat gennyes bőrgyulladást. Először Zinnat 250mg-t kaptam rá 5 napig, aztán amikor újra előjött, Zinnat 250mg-t 10 napig. és most harmadszorra is kiújult,most Flomilid 250mg-ot kaptam rá 7 napig. Ezt szedem. Állítólag ez után kell a mandula maradványt eltávolítani. Doktor úr akkor úgy gondolja, hogy nem ez a probléma okozza a bőrbetegséget? Csak mert azelőtt soha nem volt, most meg nagyon csúnya az arcom. Én úgy tudtam, hogy góc okoztatja. És ez a góc, amint kiderült a mandula lehet. Önnek mi erről a véleménye? Köszönöm válaszát. Ez a tegnapi levél: Tisztelt Doktor Úr! Mandulacsonkom gyulladásban van folyamatosan. Most kezdem el a harmadik antibiotikum kúrát. A doktornő azt mondta utána ki kell vetetni a mandulát. Semmiféle panaszom nincs egyébként, csak annyi, ami azért elég súlyos, hogy az arcom nagyon nagyon csúnya, gennyes, rosaceás, pattanásos lett. Kérdésem az lenne, hogy lehet ez a mandulagyulladás az oka a bőrproblémámnak? Találkozott már ilyennel a praxisában? Jellemző ez? És, ha kiszedik nekem a kis csonkot, ami gyerekkorom óta ott maradhatott, akkor van remény, hogy elmúlik az arcomról a panasz, ami már egy éve kínoz? Köszönöm válaszát. És az Ön válasza:Kedves Kérdező! Általában nem a mandula okozza a bőrproblémát, szerintem talán soha. Konkrétabban kellene megbeszélni, hogy miféle gyulladás van a mandulán, milyen gyógyszereket kapott. Ehhez vizsgálat kellene. Üdvözlettel

Kedves Kérdező! A Staphylococcusnak nincs semmi köze a mandulához. Az antibiotikum minősége jó volt, de túl keveset kapott. Üdvözlettel

Dr Timár Tibor
Tisztelt Doktor Úr! Mandulacsonkom gyulladásban van folyamatosan. Most kezdem el a harmadik antibiotikum kúrát. A doktornő azt mondta utána ki kell vetetni a mandulát. Semmiféle panaszom nincs egyébként, csak annyi, ami azért elég súlyos, hogy az arcom nagyon nagyon csúnya, gennyes, rosaceás, pattanásos lett. Kérdésem az lenne, hogy lehet ez a mandulagyulladás az oka a bőrproblémámnak? Találkozott már ilyennel a praxisában? Jellemző ez? És, ha kiszedik nekem a kis csonkot, ami gyerekkorom óta ott maradhatott, akkor van remény, hogy elmúlik az arcomról a panasz, ami már egy éve kínoz? Köszönöm válaszát.

Kedves Kérdező! Általában nem a mandula okozza a bőrproblémát, szerintem talán soha. Konkrétabban kellene megbeszélni, hogy miféle gyulladás van a mandulán, milyen gyógyszereket kapott. Ehhez vizsgálat kellene. Üdvözlettel

Dr Timár Tibor
Olyan problémával fordulok önhöz, hogy állandóan piros a torkom, és néha van olyan érzésem van mitnha lenne valami a torkomon, és probálnám lenyelni... De egyébként semmi más probléma nem jelentkezik. Se láz ,se köhögés, se fájdalom. Mi lehet a probléma? (18éves fiu)
Az orrmelléküregekből (rostasejtek) genny folyik az orrába, onnan pedig hátra a torkába.
Dr Timár Tibor
Üdvözlöm! A kisfiamnak mind a két kezéről, és most már a talpáról is hámlik a bőr! Mitől lehet? Szép új bőr nő a helyére,nem piros, nem sebes! Köszönettel: Anyuka
Legtöbbször vírusfertőzés, de függ néhány dologtól.
Dr Timár Tibor
Tisztelt Doktor Úr! Kislányom 8 éves 3 éve bőrproblémából eredően megállapították lisztérzékenységét vérvételből, azóta diétázunk a kontroll vérvételi eredményei jók. A bőrén lévő piros , száraz foltok ennek ellenére nem tüntek el,sőt már az arcán is megjelentek. Elképzelhető hogy a diagnosztika nem tárt fel mindent? Köszönöm andrea

Kedves Andrea! Előfordul, hogy külön bőrgyógyászati kezelés is szükséges. Üdvözlettel

Dr Timár Tibor
Tisztelt Doktor úr! Harmincéves nő vagyok.Tegnap este véletlenül lenyeltem, vagy inkább félrenyeltem egy rágógumit.Enni, inni, nyelni tudok. Fájdalmam nincs, fulladni nem fulladok. De érzem, valahol a torkomban (nyelőcsövem (?) egy szakaszán jobb oldalt) megtapadt és kellemetlen. Nem tudom, mit tegyek. Veszélyes-e ez, ottmarad-e és gondot okoz, vagy egyszer az étellel talán "lecsúszik"? Ha a rágógumi tulajdonságaira gondolok, ez utóbbit kétlem. Tanácsát köszönöm: Veronika

Kedves Veronika! Ha esetleg ott lenne a nyelőcsőben egy darab rágógumi, rövid idő alatt feloldaná a nyál, mellyel ott folyamatosan találkozik.  (Az a szó, hogy félrenyel, azt jelenti, hogy a nyelőcső helyett a légcsőbe ment valami. Ez nem valószínű, fulladással járna.) Üdvözlettel

Dr Timár Tibor
Tisztelt Doktor ÚR!! Elnézését hogy ismént zavarom,de megint kételyeim támadtak.Mivel kisfiam tej tojás allergiás,ezeket a témákat állandós jellegel olvasom a neten.S mindenhol azt olvasom hogy a szoptatós kismama is tarsa be a szigorú tej és tojás mentes diétát.Mivel kisfiam 3honapos korában derült ki hogy tej-tojás allergiás én is fél évig tej-és tojás mentes diétét tartotam,mivel mielött még ne mderült ki hogy allergiás naponta ettem meg ittam iylen tartalmu ételeket és italokat igy kisfiam bőre ekcémás lett,de miután kiiktattam őket az étrendből eltüntek a tünetei.Most ismént fogyasztok iylen termékeket,s látszolag nem látszi krajt semmi,pl se ekcéma s más,de pl a sulya az nem gyarapszik csak stagnál már majdnem 1 éve hogy 9 kg de ez fölé nem igen akar menni.Azt olvastam hogy lehet azért stagnál a sulyam ivel én ezeket az ételeket fogyasztom,s igy zavarhatják a szervezetét.Ma szerint is így lehet ez??Kérem segitsén oylan rossz kételyek közt lenni,én mindent megteszek csak a kisfiamnak semmi baja ne legyen még a szigoru diétát is betartom csak kérem mondja mit hogyan tegyek mi lenne neki al egjobb elöre is köszönettel egy aggodo anyuka!!!Várom válaszát.

Kedves Anyuka! Ha a kicsinek nincs más baja, csak a súlya ácsorog, nem hinném, hogy érdemes Önnek diétáznia. Üdvözlettel

Dr Timár Tibor
Tisztelt Doktor Úr!! ismént azzal a kéréssel fordulnék önhöz,hogy kisfiam 19hónapos,és tej-tojás allergiás,9kg!!És nagyon keveset eszik napjába 1x tudom megetetni igazán s utána meg csak szopizik.étvágycsinálot vettem neki Peritol szirup Cyproheptadine,maga szerint adjam neki??kérem válaszoljon.üdvözlettel .V.A.

Kedves V.A.! Nem tudok róla, hogy a Peritol veszélyes lenne, szoktak vele próbálkozni. Üdvözlettel

Dr Timár Tibor
Tisztelt Doktor Úr! kisunokám kisfiú és 3 éves. Gyakorta csak 4-5 naponta kakil. Annak, hogy ez fizikai problémát okozna nála látható jele nincs. Jókedevű, kiegyensúlyozott és örökmozgó. Talán kétszer fordult elő vele az elmúlt hónapokban, hogy a székletet úgy kellett az édesanyjának kisegíteni belőle.Nem sokat eszik, de általában mindent. Az édesség szinte teljesen kimarad az étkezéséből. Már csak nagyon ritkán merünk neki 1-1 túrórudit adni. A gyermekorvos szerint nincs a hasa bekeményedve laevolac szirupot javasolt, de nagyon ez sem segít. Várom válaszát. Tisztelettel: egy aggódó nagymama

Kedves Nagymama! Ez nem olyan nagy probléma, de valamit félreértettek: a cukor lazítja a székletet. Persze főleg gyümölcs, lekvár formájában. Üdvözlettel

Dr Timár Tibor
Tisztelt Doktor Úr! Gyakori torokfájással küzdök,láz nélkül.A hajam is a normális mértéknél jobban hullik.Ezt ugyan nyomelemhiányra vezetik vissza,amit pótoltam is,de a hajam még mindig hullik.Laborerdeményeim jók,torokváladék tenyésztés negatív.Esetleges mandulaműtét megállíthatja a hajhullást? 32 éves vagyok és nem szívesen tenném ki magam egy műtétnek. Válaszát köszönöm. Tisztelettel: Anikó
Nem hinném, hogy bármit változtatna. Üdvözlettel
Dr Timár Tibor
1993-94 között TBC -vel kezeltek. Többek között Surált szedtem.Közel 4 hónap után csengeni kezdett elöször az egyik fülem.Mikor észrevettem ,szakorvosnak jeleztem. Az orvos a következőt mondta:"Hát igen. A surál nagyon jó gyógyszere a TBC-nek,azonben a fülre nagyon rossz hatással van". Aztán a csengés egyre erősödött, majd átterjedt a másik fülemre is, most mind a kettö teljes kapacitással cseng.Az lenne a kérdésem, hogy mi lehet az az elváltozás, amit a surál okozhatott a fülben, amitől a csengés fokozatosan kialakult. Köszönöm.
Kedves Kérdező! Ellenőriztem, a mellékhatások leírásában ez a lehetőség nem szerepel, de esetleg a kezelőorvos észlelhetett már ilyent. Üdvözlettel
Dr Timár Tibor
Tisztelt Dr Úr! Panaszom évek ota van.Voltam már orvosnál is vele de nem találtak semmi lehet tünetmentes voltam akkor.A problémám 1 évben 2x elöfordul hogy a torkomba hátul sok kis fehér lepedék alakul ki.Semmi fájdalom sem láz nem jár vele maximum levert vagyok.Ezek a fehér foltok ha kijönnek nagyon kellemetlen szaguak.Nem tudom mi lehet ez a mandulámbol jön e?Meg azt vettem észre hogy hátrafelé csorog az orrombol a váladék ilyenkor kifujni nemtudom.Köszönöm a segitségét
A hátracsorgás az orrmelléküregekből ered, azt kell kezelni, mint az arcüreg gyulladását. 
www.orr-ful-gegeszet.hu
Üdvözlettel:
Dr Timár Tibor
Kedves Doktor Úr! Kislányomnál hirtelen fellépő,nagyon magas láz jelentkezett (39,8 fok), egyéb tünete nem volt. A házi orvosunk tüszős mandulagyulladást állapított meg, amire antibiotilumot kaptunk. Én úgy tudtam,hogy a tüszős mandulagyulladás fájdalommal jár, viszont a kislányom nem panaszkodott torokfájásra. Lehetséges ez? A mandulái tényleg nagyon vörösek és fehér foltok tarkítják, de fájdalmat nem okoznak. Van ilyen? Köszönettel, Zsóka

Kedves Kérdező! A tüszős mandulagyulladás sokféle formában jelentkezhet, de vannak hasonló betegségek is, melyeket nem kell antibiotikummal kezelni. Ha kell, akkor 10 napnál előbb nem szabad abbahagyni a gyógyszert. Honlapomon írtam erről kicsit részletesebben: www.fülész.hu (ékezettel kell beírni.) Az első lap alján talál egy linket.  www.gyerekgyógyász.hu (ékezettel)  Üdvözlettel:

Dr Timár Tibor
Szeretném megkérdezni milyen vizsgálatok alapján jönnek rá kinek milyen allergiája van . lehet szokatlan a kérdés ,de kisfiam most másfél éves és már egy éve szenvedünk és senki nem találja okát kisfiam gyenge sulygyarapodásának okát és azt hogy állandoan beteg, ált.ban felsö léguti problémák, és egy éves kora óta nagyon csunya börkiütései vannak ,ami igaz csipésre hasonlit ,de nem az. ,most már 11 kg és 19 honapos ,de honapokig nem hizott. amit már kideritettek aheim pál korházban: mája nagyobb ,májenzimek magasak.egyébként csak az adott problémát az adott betegséget kezelik. a bőrgyogyászaton meg azt mondják csipés,ezekre a nagyon csunya nedvedző kiütésekre ami folyamatosan jön elő egyre ujjabbak,és a z egész bőre mostmár csunya ekcémás jellegü. nagyon elvagyok kerseredve és nem tudom merre induljak el . nagyon várom válaszát ,mert még soha nem irtam ilyen jellegü forumon csak egyszer de nem válaszoltak. köszönettel. brigitta

Kedves Brigitta! Ez a probléma nyilván nem oldható meg egy tanácsadás keretében. Az ételallergiákat általában vérvételből lehet megállapítani. A bőrproblémával Kleszky doktorhoz fordulnék. (Írja be a Google-ba, hogy Kleszky Miklós.) A felsőlégút bajait próbálják meg infralámpával kezelni. Üdvözlettel

Dr Timár Tibor
Asztmás vagyok.Szeretném megtudni,hogy a torok szoritó érzésnek és a nehéz nyelésnek van e köze hozzá?Vagy valami más.Jártam orr fül gégén,semmit nem találtak.Lehet a változókori hormon változás esetleg?

A hormon aligha. Kérdezze meg a pulmonologust inkább. Üdvözlettel

Dr Timár Tibor
5 éves kislányomnak gégészek szerint anatómiailag nagyok a garatmandulái.Eddig egyszer volt tüszős mandulagyulladása, de rendszeresen tenyészik ki streptococcus pyogenes,amely nem okoz lázas, fájdalmas tüneteket, de folyamatos torokköszörülést, krákogást igen. A baktériumra 10 napig szedett Cefzilt, 5 nap után újra kitenyészett a bakt., majd Erythrotropot kapott.A tünetek továbbra is fennállnak. Közben beigazolódott vérből (IgE)1.fokozatú élelmiszerallergia (tehéntej, tojás,búzaliszt,rozs, kukorica,glutén). Okozhatja-e ez a gégészeti panaszokat?Javasol-e mandulaműtétet? Köszönettel,

A kettő nem függ össze. A műtét előtt/helyett hosszabb antibiotikum-kúrára lenne szükség, hogy teljesen kihaljanak a Streptococcusok. 3 hét Zinnatot vagy Augmentint javasolnék.

Dr Timár Tibor
Elejére | Előző oldal | 1 | Következő oldal | Végére

Küldj egy kérdést szakértõnknek!
Név:
Email:
Cím:
Jelenség leírása:
Kép feltöltése:
  

Kérlek másold ide az ellenörző kódot!
(Kis és nagybetű különbség nem számít).

Az itt megírt levelek először egy úgynevezett admin felületre kerülnek, ahonnan személyes adatok nélkül továbbítja a szerkesztő a szakértőhöz, kizárólag a szöveges részt (illetve a kapcsolódó képet).

A kérdéseket - szintén adatok nélkül - a válaszokkal együtt megjelentetjük a rovatban, illetve, ha a kérdező megadott e-mail címet, küldünk egy példányt a válaszból.





Látogassa meg Élelmiszerallergia.hu a ShopMania weboldalon



goldenbolt
WYW Globál Directory
   
     
  Impresszum | Céginfo | Bemutatkozás | E-mail | Médiaajánlat | Hirdetési árak | Adatvédelem | Bannerek | Feltételek | Jognyilatkozat | Linkpartnerek | Linkexhange | Horvátország | Linkdash | Partnereink